Hagetjelden
tirsdag 14. august 2012

Havskodde

Dagen startet med tjukk skodde over hele øya, men ved lunsjtider lettet tåken. Noe som førte til strålende sol og gode temperaturer.

Mot nordvest i hagen vokser Tromsørosa (Rosa holodonta 'Tromsø') skjermet av en rekke med Lundenessyrin og en rekke med sibirertebusk.Edelsyrin (Syringa vulgaris 'Prrimrose') plantet her hos oss blomstrer ikke og fryser ned hvert år. Foran ses en rosenkrage, Chrysanthemum coccineum 'Doro'. Sitteplassene ytterst mot havet er faktisk lune når det er nordavind.Hansa tåler sjøsprøyt, og her skylles store tangklaser og skjellsand opp om vinteren. Ved stormflo er plenen oversvømt.


Stripegress (Phalaris arundinacea 'Picta') tåler også saltvann og holder på jorda mot fjæra.
Til høyre rød rosenkrage og gul valmuesøster (Meconopsis cambrica). Sistnevnte frør seg vilt og frøkapslene må fjernes.


Blå valmuesøster i midten er vel avblomstret for i år.


En skjermleddved 'Ås' ble plantet i fjor for enda mer le. Husker ikke i farten navnet på rosa, men de fleste knoppene har visnet på grunn av regnværet vi har hatt. Er det Rosa pimpinellifolia 'Stenbergii Popier'?


Innover her er det bringebær, villrips, solbær og rabarbara. Solbær og rabarbara sto i den opprinnelige hagen fra gammelt av. Bringebær og villrips har jeg plantet.


Hvite martagonliljer i skyggen


Vi har august nå, og gåsen har begynt å samle seg. Flotte fugler når de flyr i formasjon over hustaket før de lander igjen på vannet eller en gressmark.


Trolsk stemning når havskodden siger forbi over vannet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar